torstai 25. kesäkuuta 2009

New Orleans

Kun saavuimme toissa iltana New Orleansiin, olimme väsyneitä kahden pitkän ajopäivän jälkeen, nälkäisiä, ja minä lisäksi kipeä. Olin tosiaan polttanut selkäni rannalla ihan kunnolla - miten aina onnistunkin! - ja siitähän seuraa uupumus ja huono olo kipeän ihon lisäksi. Löysimme opaskirjan ja navigaattorin avulla todella hauskan majapaikan Prytania Streetilta Garden Districtista: St. Charles Guest House. Vanha, kulunut, krumeluurinen puutalo (tai oikeastaan kolme vierekkäistä taloa, pitääpä kysyä tyylisuunnasta henkilökunnalta) jossa on sisäpihalla uima-allas ja ränsistyneet puuterassit palmuineen. Ei ole sesonkiaika, taidamme tänään olla melkein ainoita asiakkaita.

Täällä on KUUMA. Saapumisiltana musta tuntui että haluan vain nukkua, nukkua pois nämä päivät jotka meidän on määrä viettää New Orleansissa. Ajatuskin ulos, kuumuuteen, levottomaan kaupunkiin (meitä on varoiteltu) työntymisestä lastenrattaiden kanssa tuntui musertavalta siinä väsymyksen keskellä. Hyvin nukuttu yö teki tehtävänsä: Seuraavana aamuna kaikki tuntui jännittävältä ja mielenkiintoiselta, kuljimme eilen pitkän päivän French Quarterseissa ja vasta ihan lopuksi väsähdin, ja sittenkin vielä jaksoimme palata majapaikkaan raitiovaunulla (taksin sijaan).

Kaupunki on todella viehättävä ja omalaatuinen, maineensa veroinen, merkillinen sekoitus amerikkaa ja ranskaa ja afrikkaa ja latinoa! Nyt täytyy mennä, kerromme lisää! KUUMA!

2 kommenttia:

  1. Kuuma ei käy kateeksi, mutta totta puhuen nyt on hellettä Hollolassakin, 26,8 on päivän enkat meillä.

    Miten se New Orleans oikein on Katrina-myrskyn jäljiltä? Onko sama vanha paikka asutettu, tekevätkö uutta keskustaa turvallisempaan paikkaan.

    Ehkä vastaukset enempiin kysymyksiin kuulemme kuitenkin Suomessa. Nyt vain oikein hyvää kotimatkaa!

    VastaaPoista
  2. French Quarters ja sen ympäristö, siis keskusta, ja vanha Garden District ovat ennallaan, siellä oli vettä "vain" polviin saakka. Mutta laajat alueet täältä pohjoiseen kärsivät kovia tuhoja, kiertelimme siellä tänään ja kovasti on hylättyjä taloja ja kokonaisia asuinalueita, ja jälleenrakentaminenkin, sikäli kuin sitä tapahtuu, on ihan kesken. 200 000 ihmistä eli puolet populasta ei koskaan palannut New Orleansiin hurrikaanin jälkeen, kuten varmaan tiedätkin.

    VastaaPoista